Σάββατο 1 Απριλίου 2017

Documenta 14: “Gallery Walk” συμμετοχή του γλύπτη Γιώργου Ραχούτη στη Γκαλερί Καπλανών 5

Utopia,Georgios Rachoutis.

Documenta 14: δράσεις, μουσεία & gallery 
στη γιορτή της τέχνης

Τη σπουδαία ευρωπαϊκή διοργάνωση Documenta 14, η οποία για πρώτη φορά φιλοξενείται και εκτός Kassel, στην Αθήνα, 41 γκαλερί της πρωτεύουσας υποδέχονται μέσω της εικαστικής δράσης Gallery Walk, δίνοντας δυναμικό παρόν με ανοιχτή πρόσκληση για μια τετραήμερη βόλτα στις αίθουσες τέχνης, από τις 6 έως 9 Απριλίου.

Η αίθουσα τέχνης kaplanon 5, στο πλαίσιο του Gallery Walk έχει προετοιμάσει μια ενδιαφέρουσα ομαδική έκθεση με τη συμμετοχή τριάντα καλλιτεχνών, που φιλοτέχνησαν έργα εμπνευσμένα από τα ζητήματα που η Documenta έχει τοποθετήσει στο επίκεντρο της φετινής διοργάνωσης όπως το μεταναστευτικό, η οικονομική κρίση, η άνοδος του λαϊκισμού παγκοσμίως, ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της ελευθερίας του τύπου, της λογοκρισίας και των ψευδών ειδήσεων.

Πρόκειται για μια ιστορική ευκαιρία, τόσο για το καλλιτεχνικό και πολιτιστικό δυναμικό της χώρας όσο και για το φιλότεχνο κοινό, να λάβουν μέρος σε μια πολυεπίπεδη διαδραστική επικοινωνία αρθρώνοντας τον δικό τους προσωπικό ή συλλογικό λόγο και εκφράζοντας τις δικές τους απόψεις και προβληματισμούς αναφορικά με μια σειρά προβλημάτων/ προκλήσεων, που αντιμετωπίζουν οι σύγχρονες κοινωνίες τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες: Ανδρούτσος Γιώργος, Αποστολάτου Εύα, Βιλλιώτη Μαρία, Βογιατζή Ειρήνη, Γεωργοπούλου Ειρήνη, Γκινοσάτη Ελένη, Grama Gabriel, Δεσποτάκη Δικαία, Διακοδημητρίου Μαρία, Ηλιοπούλου Ειρήνη, Θεοχάρης Σταμάτης, Καλυβιώτης Δημήτρης, Κοκκίνη Γεωργία, Λεοντόπουλος Νίκος, Λούγγος Βασίλης, Luycx Annette, Μαγγανιώτης Αλέξανδρος, Μονομμάτου Ειρήνη, Παγκρατίδης Παγκράτης, Παπαθανασίου Στυλιανή, Ραχούτης Γιώργος, Σιμάτου Αντωνία, Σίσκος Νίκος, Σούλης Βασίλης, Τατόλας Τόλης, Τουλιάτου Κερασιά, Τσιμιτάκης Νίκος, Fambris Georgia, Φιλιππούση Βιργινία, Χατζή Αθηνά.

Αίθουσα Τέχνης Καπλανών 5, Μασσαλίας & Καπλανών 5, Αθήνα, Τ.Κ. 106 80
Διάρκεια έκθεσης: 6 – 27 Απριλίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη 6, Παρασκευή 7, Σάββατο 8 Απριλίου 12.00-21.00,
Κυριακή 9 Απριλίου: 12.00 -19.00. Πληροφορίες: Τηλ. 210-3390946 & 210-3388501, fax.: 210 – 3604119, info@kaplanon5.gr, www.kaplanon5.gr

Ανακαλύψτε τα έργα 150 καλλιτεχνών, σε 41 γκαλερί της Αθήνας και του Πειραιά

Με οδηγό τον ειδικό δίγλωσσο χάρτη (ελληνικά-αγγλικά), ειδικά σχεδιασμένο για το Gallery Walk ο οποίος διανέμεται σε όλες τις γκαλερί που συμμετέχουν στον εικαστικό περίπατο, οι φίλοι της τέχνης θα μπορέσουν να διαμορφώσουν τη δική τους διαδρομή, στο πλαίσιο του εορταστικού τετραημέρου, με στόχο να επισκεφθούν όσο το δυνατόν περισσότερες αίθουσες τέχνης και να αποκτήσουν σφαιρική εικόνα σχετικά με την τρέχουσα εικαστική κίνηση.

Το Gallery Walk διοργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αιθουσών Τέχνης (ΠΣΑΤ), σε παραγωγή της εταιρείας Be Best που έχει αναλάβει και την παραγωγή της Art Athina.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου