Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Συμμετοχή του Νίκου Ραχούτη στο Θερινό Workshop Ψηφιακής Τέχνης στη ΣύροΣτο πρόγραμμα για τον Ψηφιακό Πολιτισμό που διοργανώθηκε  από 15 έως 29 Ιουλίου 2015, στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων στη Σύρο, έλαβε μέρος  ο Νίκος Ραχούτης, μεταξύ 15 επιλεγμένων καλλιτεχνών αποφοίτων Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών.


Για τη διοργάνωση και διεξαγωγή του προγράμματος συνεργάστηκαν το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνες του Τμήματος στη Σύρο τις καθηγήτριες Φλωρεντία Οικονομίδου και Έλσα Χαραλάμπους.


Η εφαρμογή του προγράμματος, συνολικής διάρκειας 100 ωρών, στόχο έχει την θεωρητική και πρακτική ενημέρωση των αποφοίτων για τις αλλαγές τις οποίες επέφερε η ψηφιακή εποχή στους τομείς των Καλών και εφαρμοσμένων Τεχνών (έντυπη τέχνη, κόμικς, βίντεο, animation, installation art, φωτογραφία, γραφικές τέχνες), την ιστορική και αισθητική προσέγγιση των εξελίξεων στα νέα μέσα, καθώς και την ανάπτυξη ειδικών τεχνολογικών δεξιοτήτων δημιουργικής σχεδίασης με γνώμονα τον ψηφιακό πολιτισμό.
  

Στα πλαίσια της διοργάνωσης έχει επίσης προγραμματιστεί ένας κύκλος εκθέσεων με τα έργα που έγιναν  κατά τη διάρκεια του προγράμματος, γνωστοποιώντας ευρύτερα  το σύγχρονο εκπαιδευτικό έργο των Καλλιτεχνικών Ιδρυμάτων  και παράλληλα προσφέροντας μια σημαντική ευκαιρία προβολής και προώθησης στους συμμετέχοντες καλλιτέχνες.

Η πρώτη έκθεση θα πραγματοποιηθεί στην Πινακοθήκη και το Χαμάμ της Μυτιλήνης (14 - 23 Σεπτεμβρίου),
η επόμενη έκθεση, στο Κέντρο Χαρακτικής “Ήλιος” (25 Σεπτεμβρίου - 8 Οκτωβρίου),
ακολουθεί η έκθεση στην Αθήνα, στο “Λουτρό των Αέρηδων” (15 Οκτωβρίου - 15 Νοεμβρίου),
ενώ ο κύκλος των εκθέσεων θα ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο στη Σύρο, στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη και Ελένης Βάτη (21 Νοεμβρίου – 6 Δεκεμβρίου). 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου