Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΑΣ ΔΟΜΕΝΙΚΗ


Πενθούμε συγκλονισμένοι για την αιφνίδια απώλεια της αγαπημένης μας Δομενίκης.
Έφυγε τα χαράματα της Δευτέρας από ανακοπή, αφήνοντας πίσω της ένα δυσβάσταχτο και ανεκπλήρωτο κενό.  
Θρηνούμε για το χαμό της μαζί με όλους τους γνωστούς και φίλους της, που την αγάπησαν για τη αστραφτερή ομορφιά της ψυχής της και την καλοσύνη της καρδιά της.   
Με οδύνη αποχαιρετούμε την αγαπημένη μας μαθήτρια, αργότερα εξαίρετη συνεργάτιδα  και καθηγήτρια αρχιτεκτονικού σχεδίου τα τελευταία χρόνια στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών.
Άριστη και δραστήρια αρχιτέκτονας η Δομενίκη Οικονόμου, δίδαξε με αγάπη τους μαθητές της και συνέβαλε με ζήλο στην επιτυχία τους στις ανώτερες σχολές.
Πολυσχιδής και φωτεινή προσωπικότητα, νοιαζόταν και πρωτοστατούσε για την πρόοδο του τόπο της και τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς της Χαλκίδας.  Ασχολήθηκε με τα κοινά ως μέλος του Δ.Σ. Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Εύβοιας.
Εξαιρετική μητέρα και γλυκύτατη  σύζυγος, άφησε τόσο σύντομα  τη ζωή για το μακρύ ταξίδι, βυθίζοντας στη  θλίψη  όλους τους αγαπημένους της ανθρώπους.
Εκφράζουμε τα βαθύτερα συλλυπητήρια στη μητέρα της και στην οικογένεια της.
Ο χρόνος ας απαλύνει τον πόνο τους.
Καλό ταξίδι αγαπημένη μας Δομενίκη.
Το λαμπερό σου χαμόγελο θα μας συντροφεύει για πάντα και θα μας παρηγορεί.  

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα γίνει αύριο Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου στις 11.00 στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννη στη Χαλκίδα.

 


Δομενίκη Οικονόμου
Αρχιτέκτων Μηχανικός – Καθηγήτρια Γραμμικού Σχεδίου

Γεννήθηκε στη Χαλκίδα το 1976 και απεβίωσε στις 23/2/2015.
Δημιούργησε μαζί με τον σύζυγό της αρχιτέκτονα Massimiliano De Meo το Γραφείο Αρχιτεκτονικών Μελετών στη Χαλκίδα Φαβιέρου 29 και έφερε στον κόσμο το γιο τους Μιχαήλ Άγγελο.

Μετά τις σπουδές της στο Λύκειο της Χαλκίδας και τις ελεύθερες σπουδές σχεδίου στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών, εισάγεται το 1996 στο Πανεπιστήμιο Mediterranea di Reggio Calabria της Ιταλίας απ’ όπου και έλαβε πτυχίο Αρχιτεκτονικής.

Παρακολούθησε τα σεμινάρια « Αναβάθμιση αναξιοποίητων χώρων » του Δήμου Milazzo Σικελίας, « Βιοκλιματική Αρχιτεκτονική » και « Βιομηχανικός Σχεδιασμός » του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Καλαβρίας καθώς και το εργαστηριακό σεμινάριο «Νερό και Αρχιτεκτονική» του Πανεπιστημίου Αρχιτεκτονικής της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία. Από το 2004 ως το 2007 εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά studio της Ρώμης δίπλα στους αρχιτέκτονες M. Maggio, R. Partenope και Thermes – Purini.

Παράλληλα με τις αρχιτεκτονικές μελέτες ασχολήθηκε με τη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, 3d modeling – Renders , κατασκευή μακέτας, ηλεκτρονική επεξεργασία εικόνας, ψηφιακή φωτογραφία, σχεδιασμό εντύπων, ζωγραφική, σχεδιασμό και οργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Έλαβε μέρος σε επιστημονικά συνέδρια και διεθνείς εκθέσεις τέχνης στο Βέλγιο, Ισπανία, Ινδονησία, Βραζιλία, Γαλλία και ΗΠΑ.

Συνεργάστηκε με το Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών ως καθηγήτρια στο τμήμα Γραμμικού Σχεδίου και υπήρξε επαγγελματικό μέλος του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Ελλάδος (ΣΑΔΑΣ), του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Ευβοίας, του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), του Πολιτιστικού Συνδέσμου Καλλιτεχνών και Φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών, της Διεθνούς Ένωσης Καλλιτεχνών Mail Art IUOMA.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου