Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Φάνης Ραχούτης - Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής Valle Aurina

"Η φύση – ο κήπος μας"

7 – 11 Ιουλίου 2014

Cadipietra, Valle Aurina

Ο γλύπτης Φάνης Ραχούτης, συμμετέχει μεταξύ των επιλεγμένων καλλιτεχνών στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής σε ξύλο, που θα πραγματοποιηθεί  από τις  7 έως 11 Ιουλίου 2014 στη περιοχή Cadipietra, Valle Aurina στο Τιρόλο της Ιταλίας.

Η Valle Aurina  θεωρείται μία από τις πιο παρθένες κοιλάδες των Άλπεων. Την περιβάλλουν περισσότερα  από  80 βουνά που  υπερβαίνουν  τις τρεις χιλιάδες μέτρα και έχει διατηρήσει  τα ήθη και τα έθιμα των ορεσίβιων πληθυσμών, αναπτύσσοντας παράλληλα  τον χειμερινό τουρισμό χάρη στο  χιονοδρομικό της κέντρο Monte Chiusetta.

Η ξυλογλυπτική, αποτελεί παράδοση με πανάρχαιες ρίζες στο Νότιο Τιρόλο και περιοχές όπως η Val Gardena έχουν κάνει αυτή την τέχνη σήμα κατατεθέν σε παγκόσμιο επίπεδο, παράγοντας μοναδικά έργα που εξάγονται και αναγνωρίζονται σχεδόν παντού .

Φτάνοντας κάποιος  στο  Cadipietra, νομίζει ότι βρίσκεται σε ένα εντυπωσιακό καλλιτεχνικό εργαστήριο, όπου οι πιο ταλαντούχοι  γλύπτες  στον κόσμο, απελευθερώνουν στη φαντασία τους για να δημιουργήσουν πραγματικά έργα  τέχνης στο ξύλο.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο 5ο Διεθνές Συμπόσιο Γλυπτικής του ξύλου, θα δημιουργήσουν τα  έργα τους  σμιλεύοντας  σε ανοιχτό χώρο, υπό το βλέμμα των θεατών. Το φετινό θέμα είναι: "Η φύση – ο κήπος μας."

Κάθε έργο θα πρέπει να πάρει ζωή από έναν κορμό δέντρου, με μέγιστο μήκος 2,20 μ. και μέγιστη διάμετρο 60 cm. Τα έργα θα αξιολογηθούν από επιτροπή, αλλά και οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν το αγαπημένο τους γλυπτό.

Περισσότερες πληροφορίες:
Associazione Turistica Valle Aurina
Granaio 99 - I-39030 Cadipietra/Valle Aurina
Tel.: +39 0474 652 198


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου