Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2009

Land Art - Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών



1ο Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Τέχνης Land Art στο Προκόπι Εύβοιας

Στα πλαίσια της αισθητικής περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και με αφορμή το θαυμάσιο φυσικό περιβάλλον της Εύβοιας, διοργανώθηκε την Κυριακή 29 Ιουλίου 2007 το 1ο Εργαστήριο Περιβαλλοντικής Τέχνης Land Art, με την επιμέλεια της Ευμορφίας Γκίκα Ραχούτη.
Κάτω από τα πλατάνια του ποταμού Κηρέα στο Προκόπι Ευβοίας δημιουργήθηκαν 50 έργα – κατασκευές από φυσικά υλικά, με τη συμμετοχή 40 καλλιτεχνών, σπουδαστών και φίλων του Ευβοϊκού Κέντρου Τεχνών.
Σκοπός αυτής της εικαστικής παρέμβασης ήταν η ανάπτυξη αισθήματος περιβαλλοντικής ευθύνης μέσω της τέχνης και επίγνωσης ότι ο καθένας με τον τρόπο του μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση και στη προστασία του περιβάλλοντος.
Η δραστηριότητα αυτή αποτελεί συγχρόνως πρόταση προβολής του φυσικού και πολιτισμικού περιβάλλοντος της Εύβοιας, μέσα από μια διαφορετική ‘’ αξιοποίηση’’ του νησιού, που σταματάει εκεί όπου αρχίζει η αισθητική και η καλλιτεχνική δημιουργία.
Οι φωτογραφίες των έργων έλαβαν μέρος στην έκθεση ψηφιακής εικόνας ‘’Πες το με έργα’’ η οποία παρουσιάστηκε στις 9 – 20 Δεκέμβρη 2007 στο Πνευματικό Κέντρο Ψαχνών, υπό της αιγίδα του Δήμου Μεσσαπίων.
 
 

 
 

 


 
  
  
 
 
  
 
  
 
 
 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου