Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το σεμινάριο απευθύνετε σε όλους χωρίς εξαιρέσεις γιατί η δημιουργικότητα είναι μια διαδικασία που όχι μόνο μαθαίνεται αλλά συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη και στην επιβίωση καθώς χαρακτηρίζεται ως η κινητήρια δύναμη που ωθεί τον άνθρωπο να ξεχωρίζει και να διαπρέπει ακόμη και σε δύσκολους καιρούς.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δόση την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να έρθουν σε επαφή, ίσως για πρώτη φορά, με την τέχνη της γλυπτικής μέσα από πρακτικά μαθήματα καλλιτεχνικής δημιουργίας και έκφρασης, εστιάζοντας στις βασικές αρχές και μεθόδους με πηλό και γύψο για τη δημιουργία ανάγλυφων μορφών με προσθετική και αφαιρετική διαδικασία.

Θα γνωρίσουν υλικά και εργαλεία που χρησιμοποιούνται στη γλυπτική. Θα κατασκευάσουν μοντέλα και εκμαγεία με καλούπια γύψου και σιλικόνης. Θα πειραματιστούν με διάφορες τεχνικές πηλοπλαστικής και αποτύπωσης, ερευνώντας παράλληλα τις δυνατότητες εφαρμογής τους στις καλές τέχνες.

Αντλώντας έμπνευση από τη φύση, το περιβάλλον, το ανθρώπινο σώμα, καθώς και από εκθέματα ελληνικών μουσείων, θα δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα έργα, με πηλό, γύψο, αυτοσκληρυνόμενο πηλό , γυψόγαζα και άλλα. Τελικός στόχος του σεμιναρίου είναι να βοηθήσει τους σπουδαστές να αναπτύξουν τις δικές τους ιδέες και να επιχειρήσουν να τις εκφράσουν με εικαστικό τρόπο.

Στο τέλος του σεμιναρίου εκδίδεται δωρεάν βεβαίωση παρακολούθησης. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα συμμετοχής στην ομαδική έκθεση που θα γίνει μετά τη λήξη όλων των σεμιναρίων της χρονιάς.

ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ
Γεώργιος Ραχούτης Γλύπτης: Σπούδασε στην Ακαδημία Καλών Τεχνών Κατάνιας με καθηγητές τους Antonio Brancato και Silvio Marchese. Συνέχισε τις σπουδές του στη Σχολή Καλών Τεχνών της Ρώμης από όπου απέκτησε πτυχίο γλυπτικής με καθηγητή τον Bruno Liberatore.
Παρακολούθησε εκπαιδευτικά σεμινάρια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Λογοθεραπείας, Συμβουλευτικής, Περιβαλλοντικής, Παιδαγωγικής και θεραπευτικής τέχνης του Πανεπιστημίου Tor Vergata Ρώμης, της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών και του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Η δουλειά του έχει παρουσιαστεί σε εκθέσεις, φεστιβάλ και συμπόσια γλυπτικής στην Ελλάδα και το εξωτερικό αποσπώντας διεθνείς διακρίσεις και βραβεύσεις. Έργα του βρίσκονται σε δημόσιους χώρους και μόνιμες συλλογές, στο Μουσείο Tokiwa Yamaguchi στην Ιαπωνία, στο Πάρκο Γλυπτικής του Δήμου Χρυσοχούς στη Κύπρο, στις πόλεις Brescia και Novara στην Ιταλία και στην Ν.Αρτάκη Ευβοίας.
Διοργάνωσε καλλιτεχνικά εργαστήρια σε συλλόγους στη Ν.Αρτάκη, Βασιλικό, Πήλι Ευβοίας και δίδαξε σε Προγράμματα Δημιουργικής Απασχόλησης σε Άτομα με ιδιαίτερες ικανότητες στο ΚΕΦΙΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας.
Από το 2007 διδάσκει εικαστικές τέχνες στο Ευβοϊκό Κέντρο Τεχνών και είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, του Συλλόγου Ελλήνων Γλυπτών και του Διεθνούς Συλλόγου AIESM.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Κάθε Δευτέρα / 6:00-9:00 μ.μ., Διάρκεια: 12 Εβδομάδες
Έναρξη 7 Οκτωβρίου 2019
Λήξη 23 Δεκεμβρίου 2019

ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ € 360

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ
ΕΥΒΟΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ
Ακτή Βολέρι Ν.Αρτάκη
Τηλ. 22210 41244 – 6981792756
E-mail: rachoutis@yahoo.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου